Wie is zuster Maaike?

Wie is zuster Maaike?

Hoi allemaal!

Wat tof dat je op mijn site mijn blogs leest, een boekje hebt gekocht óf wat meer wilt weten over de laatste Podcast aflevering van #DeVerpleegkundePodcast!

Mijn naam is Maaike van Sasse van IJsselt. In juli 2016 ben ik afgestudeerd van de Hoger Beroepsopleiding Verpleegkunde (HBO-V) aan de Hogeschool Rotterdam. Hierna heb ik een half jaar de wereld rondgereisd voordat ik in maart 2017 ging werken in het Erasmus MC op de kliniek Hoofd Hals. In 2020 heb ik mijn master verplegingswetenschap behaald. En in augustus 2021 ben ik docent verpleegkunde geworden voor leerjaar 3/4 op de Hogeschool Rotterdam. Die cirkel is weer rond! Daarnaast werk ik momenteel nog als flex-verpleegkundige in het Beatrix ziekenhuis. Meer weten over mijn loopbaan? Hier is mijn Linked-In.

Op Instagram ben ik vrij actief (@maaikevansasse). De afgelopen jaren heb ik hier veel over mijn werk als (senior) verpleegkundige, docent Evidence Based Care en (student) verplegingswetenschap geschreven. Mijn volgers werden hier heel enthousiast van en al snel stroomde mijn inbox vol met vragen over de HBO-V, mijn werkzaamheden, de verschillende diensten die ik draai, het patiëntencontact, verpleegtechnische handelingen, doorstuderen na de HBO-V en ga zo maar door. Dit enthousiasme samen met mijn passie voor schrijven, zorgde er eigenlijk voor dat ik bedacht om alle vragen te beantwoorden in mijn blogs die op http://www.zustermaaike.com staan! Momenteel ligt mijn focus meer op het begeleiden van studenten, het doorbreken van taboes en mijn werk als docent op de HBO-V. Dit is natuurlijk ook terug te lezen op Zuster Maaike. Inmiddels krijgt de website maandelijks meer dan 5000 views!

Het eerste wat ik mee wil geven voordat je wat blogs gaat lezen, is dat dit mijn visie op mijn werk als verpleegkunde en verpleegkunde an sich is. Dit betekent dat er geen goed of fout is. Feedback geven mag altijd (in een comment, via Instagram of via de e-mail: maaikevansasse@hotmail.com). Daarna wil ik je natuurlijk veel plezier wensen met rondkijken op mijn site.

Bedankt voor je bezoek!

Liefs, Maaike

Geef een reactie