Blogs

Ik schrijf graag over het verpleegkundig vak. In mijn blogs schrijf ik over mijn werk, de opleiding, onregelmatig werken, verplegingswetenschappen en meer!

Als student verpleegkunde (2012-2016) had ik door dat het vak soms zwaar was, maar ook heel mooi. De HBO-Verpleegkunde opleiding was niet mijn eerste keus. Vroeger wilde ik graag dierenarts worden, dan weer arts, dan psycholoog en toen verloskundige. Verloskunde is het nooit geworden, het werd verpleegkunde. En daar heb ik geen moment spijt van gehad.

De eerste stages waren pittig. De verantwoordelijkheid soms groot. Het onregelmatig werken was soms moeilijk. En de stappen van student naar jong gediplomeerd verpleegkundige en uiteindelijk senior verpleegkundige gingen soms ook niet vanzelf. Ik ervoer vaak veel emoties en schreef dit van mij af. Uiteindelijk schreef ik hier een keer een Instagrampost over op @maaikevansasse. Ik merkte dat er veel herkenning en erkenning was van andere verpleegkundigen. De aanzet naar ‘Zuster Maaike’ was gezet. Ongeveer elke week plaatste ik van 2019-2021 een blog. Die gingen over mijn studententijd tot mijn tijd als verpleegkundige in het Erasmus MC. Hierna werden de blog frequenties minder en ben ik ook overgestapt naar filmpjes op Instagram @maaikevansasse en het maken van podcast afleveringen voor ‘De Verpleegkunde Podcast’. Hierover meer bij het kopje podcasten. Dit alles had ook te maken met het feit dat ik minder aan bed stond als docent Verpleegkundige en daarnaast ben ik nog op een 0-uren contract participerend verpleegkundige.

Ben je benieuwd naar mijn aanloop van het bloggen? Het tijdschrift ‘Vriendin’ schreef hier ook een mooi artikel over.

Ben je benieuwd naar het combineren van het docentschap met mijn 0-uren contract als flex-verpleegkundige binnen het Beatrixziekenhuis? Of hoe ik in het eerste jaar van mijn lesgeef-carriere deze switch vond? Het tijdschrift ‘Mediviews’ schreef hier een mooi artikel over. Een jaar later deelde ik deze bevindingen met het platform ‘Goed Bezig’ van het pensioenfonds zorg en welzijn.

Zuster Maaike onthult de geheime wereld van verpleging: Een kijkje achter de schermen