Zuster Maaike Spreekt

Naast dat ik graag schrijf, spreek ik ook graag! Niet alleen voor een live publiek, maar ook in de microfoon van de opname set. Namelijk bij het maken van ‘De Verpleegkunde Podcast’. Meer weten? Bekijk hieronder de mogelijkheden.

De verpleegkunde podcast – taboe doorbreken

Abonneer je, waar je ook van podcasts houdt:

Ontdek de ongeziene kracht van de woorden van Zuster Maaike

Het viel mij vanaf mijn eigen jaren als jong gediplomeerd verpleegkundige op dat veel studenten en verpleegkundigen oogkleppen op hebben als het gaat om de sector waar zij later willen gaan werken. Zonde! Het betekent niet dat als je hbo-Verpleegkundige bent, jij niet kunt gaan werken in het verpleeghuis, omdat dit niet uitdagend genoeg is. Dat is het juist wel! Het betekent niet dat als jij mbo-Verpleegkundige bent, jij niet direct aan de slag kunt in het ziekenhuis, omdat dit té uitdagend zou zijn. Nee, daarvoor heb je inwerktijd! In zes afleveringen behandel ik in de serie ‘Het Werkveld In’ #1 de thuiszorg, #2 de gehandicaptenzorg, #3 de verpleeghuiszorg, #4 de ziekenhuiszorg, #5 de geestelijke gezondheidszorg en #6 de revalidatie zorg. Benieuwd naar deze podcast serie? Beluister hem dan hier via Spotify of zoek ‘De Verpleegkunde Podcast’ op jouw favoriete streamingsplatform op.

Hierna gaat de podcast verder met de nieuwe serie genaamd ‘Taboe Doorbreken’. Samen met Verpleegkunde Coach @thomasgroen.nl behandelen wij meerdere verpleegkundige taboe onderwerpen. Zo ging de eerste aflevering over relaties op de werkvloer, grensoverschrijdend gedrag en intimiteit bij ouderen. Hiermee stonden we zelfs in het Algemeen Dagblad!

Samen met gasten die kennis hebben over de onderwerpen, behandelen we elke aflevering een nieuw taboe onderwerp. In totaal hebben we 20 afleveringen gemaakt. Genoeg luistermateriaal dus! Ben je tekstueel benieuwd wat de podcast nog meer inhoud? Dat kan je ook lezen in het artikel van het vakblad ‘Nursing’ of het artikel van het vakblad ‘Floor’.

Relevante sprekersklussen tot nu toe:


Dagvoorzitter VAR inspiratiesessies Erasmus MC (2019-2020)


Webinar inspiratiesessie voor (toekomstig) verpleegkundigen Rivas zorggroep (najaar 2021)


Minor Communicatie mij ’n zorg (najaar 2022)


Symposium ‘Helden tegen geweld’ (voorjaar 2023)


Gastles Verpleegkundig leiderschap (najaar 2022)

De verpleegkunde podcast – taboe doorbreken